Soccer Gaming Forums
Registration is free! Calendar Find other members Frequently Asked Questions Rules User CP Tools Home


Go Back   Soccer Gaming Forums | FIFA Forums, FIFA Mods, Futball > FIFA Series > FIFA 16 Forum > FIFA 16 Editing Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 06-03-2017, 01:38:PM   #1
Forlan10
Club Supporter
 
Forlan10's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Belém, Brazil
Posts: 70
Forlan10 is on a distinguished road
Why does modded game crash when starting tournaments?

This is a recurring problem I've been having, and I figured I should open this thread to be more certain that I'll get an answer, and also because I didn't get any meaningful results searching for similar threads (I even tried Googling it, to no avail).

Here's the thing: I have been modding my FIFA 16 by adding new leagues to the game with CM16 - well, I actually use FIFA Infinity's FIP patch as a base (which updates the squads to the 2016-17 season and adds the Brazilian and Japanese leagues), with a few of the African leagues from the (sorely outdated except for Egypt, and hastily put together like every patch FIFA Egypt makes) Arabian Eagle Patch added on. Anyway, I added the leagues, created also a couple of NTs (both male and female), and tested them in the game's Kick Off mode, where they proved to work just fine.

However, every time I try to start a tournament, after I choose a team and proceed, the game crashes back to the desktop. I made sure to use existing tournament IDs when making the league structures for the African leagues (I only imported the teams, because CM16 treats league structure separately), and I always regenerate my files with FHL-BH every time I save them to make sure nothing will go wrong, but I still have the same problem.

Is there anything I'm neglecting? Please inform me whether or not this is the case, and provide me a solution.
Thanks in advance.
__________________
Those who rise above the rest are heroes.
Those who dare to rise even higher are legends.
Forlan10 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2017, 02:06:PM   #2
Jimboni66
Club Supporter
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 82
Jimboni66 is on a distinguished road
the tournament structure has mistakes..
Jimboni66 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2017, 02:57:PM   #3
Forlan10
Club Supporter
 
Forlan10's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Belém, Brazil
Posts: 70
Forlan10 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Jimboni66 View Post
the tournament structure has mistakes..
Can you elaborate?
__________________
Those who rise above the rest are heroes.
Those who dare to rise even higher are legends.
Forlan10 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2017, 03:25:PM   #4
Jimboni66
Club Supporter
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 82
Jimboni66 is on a distinguished road
if the game cant read your structure in the tournament section ( setup stage ect ) it crashes.
Jimboni66 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2017, 04:06:PM   #5
Forlan10
Club Supporter
 
Forlan10's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Belém, Brazil
Posts: 70
Forlan10 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Jimboni66 View Post
if the game cant read your structure in the tournament section ( setup stage ect ) it crashes.
OK, so what should I do to make the game read it?, is what I'm asking.
I want to know what EXACTLY it is that I'm doing wrong, or missing.
__________________
Those who rise above the rest are heroes.
Those who dare to rise even higher are legends.
Forlan10 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2017, 05:49:PM   #6
Jimboni66
Club Supporter
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 82
Jimboni66 is on a distinguished road
does EVERY tournament crash?
Even the old ones?
( Leagues like Premier League for example)
Jimboni66 is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2017, 09:30:PM   #7
Forlan10
Club Supporter
 
Forlan10's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Belém, Brazil
Posts: 70
Forlan10 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Jimboni66 View Post
does EVERY tournament crash?
Even the old ones?
( Leagues like Premier League for example)
Sorry it took so long to answer, just now got the time to test it out.
Answering your question, no. I tried Serie A and it worked fine. Same for the two new leagues that came with the FIP Patch (Brazil and Japan). But the imported ones from the other patch (Algeria, Egypt, Nigeria and South Africa, for the sake of elaboration) don't work.

I've had a problem when trying to play the Women's World Cup too, likely because now I have 20 women teams and the game chooses from them at random. But I can't access any of its parameters on CM16, so I'm mostly fixed on the club leagues. I haven't tried Pro/Manager mode yet, but I have a feeling it will crash too if I do.

If you need any more detail, please ask me and I'll answer.
__________________
Those who rise above the rest are heroes.
Those who dare to rise even higher are legends.
Forlan10 is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2017, 10:59:PM   #8
Jimboni66
Club Supporter
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 82
Jimboni66 is on a distinguished road
the importing feature of cm is ultra buggy.. killed my database very often.

So i guess, there is your problem
Jimboni66 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2017, 06:02:PM   #9
Forlan10
Club Supporter
 
Forlan10's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Belém, Brazil
Posts: 70
Forlan10 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Jimboni66 View Post
the importing feature of cm is ultra buggy.. killed my database very often.

So i guess, there is your problem
And how did you get around it when it happened to you?
__________________
Those who rise above the rest are heroes.
Those who dare to rise even higher are legends.
Forlan10 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2017, 07:18:PM   #10
Jimboni66
Club Supporter
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 82
Jimboni66 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Forlan10 View Post
And how did you get around it when it happened to you?
i found no solution...

i just dont use the import feature and do everything by myself

i just work with cm 16 beta 1.. full kills my database
Jimboni66 is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 07:24:PM   #11
Forlan10
Club Supporter
 
Forlan10's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Belém, Brazil
Posts: 70
Forlan10 is on a distinguished road
Update (sort of):

I admit I haven't gotten around to doing what you're saying; instead, I'm fiddling around in CM16 to see if I'm missing something. From what I saw, there's nothing I leave blank that isn't blank in other leagues either (I even made referees for the leagues).

I tried the players to see if any of them has irregular IDs, but they worked when I added them to one of the preset teams. Then I tried the teams by switching one in an existent league with a new one, and they worked too.

Out of stubbornness, I tested the Algerian Ligue 1 and it worked. Can't help but wonder why, since it came with the same .CMP as the other three African leagues and I made the tournament structure the exact same way as the others.
__________________
Those who rise above the rest are heroes.
Those who dare to rise even higher are legends.

Last edited by Forlan10; 21-03-2017 at 08:28:PM.
Forlan10 is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2017, 09:26:AM   #12
SlimOntario2033
Senior Squad
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1,192
SlimOntario2033 will become famous soon enoughSlimOntario2033 will become famous soon enough
In the past I got the same error (I think FIFA 14 or 15). The fix was simple:
- export all needed tables who get modified in your database (leagues, player, teamplayerlinks, leagueteamlinks and these stuff)
- import it into a clean/default fifa database file

- and after that it worked
SlimOntario2033 is online now   Reply With Quote
Old 22-03-2017, 03:46:PM   #13
Forlan10
Club Supporter
 
Forlan10's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Belém, Brazil
Posts: 70
Forlan10 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by SlimOntario2033 View Post
In the past I got the same error (I think FIFA 14 or 15). The fix was simple:
- export all needed tables who get modified in your database (leagues, player, teamplayerlinks, leagueteamlinks and these stuff)
- import it into a clean/default fifa database file

- and after that it worked
So I need the stuff I usually use to make .CMP files, right? Choose the teams and everything linked with them?
But exporting tables... You mean I'll need DB Master?

Anyway, I'm still stubborn about how this keeps happening. I thought it could be tournament IDs doing that, but even after I find an unused one, the !@#$* game keeps glitching out into the desktop. I still don't know what did I do with Algeria that I'm neglecting on the other three... I keep retracing my steps to no avail.
__________________
Those who rise above the rest are heroes.
Those who dare to rise even higher are legends.

Last edited by Forlan10; 23-03-2017 at 01:34:AM.
Forlan10 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





































All times are GMT +1. The time now is 09:45:AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.