Soccer Gaming Forums
Registration is free! Calendar Find other members Frequently Asked Questions Rules User CP Tools Home


Go Back   Soccer Gaming Forums | FIFA Forums, FIFA Mods, Futball > FIFA Series > FIFA 12 Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 6 votes, 1.83 average. Display Modes
Old 09-09-2012, 04:35:PM   #1
rique
Senior Squad
 
rique's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2,153
rique will become famous soon enough
Editing a .rx3 stadium file in Blender

Does anyone know how this is done?
The stadium is a EA stadium alreayd in
.rx3 format. How can I edit it in blender?
__________________
Melaine - Warrior Princess
100% Yaadie
rique is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 11:18:PM   #2
rique
Senior Squad
 
rique's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2,153
rique will become famous soon enough
Somebody? Anybody?
__________________
Melaine - Warrior Princess
100% Yaadie
rique is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2012, 02:48:PM   #3
kornetbeef
Youth Team
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 125
kornetbeef is on a distinguished road
Only $ido knows this. I've asked him about it (because i wanted to export emirates from FIFA to PES) and he said i can do it myself in SW12, but after that i don't know what to do in it. I want to ask him again but it seems he's too busy with other things.
kornetbeef is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2012, 04:14:PM   #4
$ido (F|G)
Senior Squad
 
$ido (F|G)'s Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: 盖尔森基兴
Posts: 1,452
$ido (F|G) has a little shameless behaviour in the past
Send a message via ICQ to $ido (F|G) Send a message via AIM to $ido (F|G) Send a message via MSN to $ido (F|G) Send a message via Yahoo to $ido (F|G)
Well now Iīve a bit time to answer you well you must export the stadium part by part with the SW12 after this can you load all parts in Rhino* and than can you export it as .obj or .3ds now can you load it in Blender.
Letīs have fun
*Rhino is requite for stadium editing
__________________
Legends may sleep, but the never die...
Twitter | Facebook | YouTube
$ido (F|G) is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2012, 12:51:AM   #5
rique
Senior Squad
 
rique's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2,153
rique will become famous soon enough
Quote:
Originally Posted by $ido (F|G) View Post
Well now Iīve a bit time to answer you well you must export the stadium part by part with the SW12 after this can you load all parts in Rhino* and than can you export it as .obj or .3ds now can you load it in Blender.
Letīs have fun
*Rhino is requite for stadium editing
Thank you. You mean texture by texture right? THANKS for all the help. I know how to make sun in blender now! Please confirm that you mean texture by texture right?
__________________
Melaine - Warrior Princess
100% Yaadie
rique is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2012, 04:54:PM   #6
$ido (F|G)
Senior Squad
 
$ido (F|G)'s Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: 盖尔森基兴
Posts: 1,452
$ido (F|G) has a little shameless behaviour in the past
Send a message via ICQ to $ido (F|G) Send a message via AIM to $ido (F|G) Send a message via MSN to $ido (F|G) Send a message via Yahoo to $ido (F|G)
Textures can be exported for each part as .bmp and .dds.
I think you should also named the textures as the exported part.
__________________
Legends may sleep, but the never die...
Twitter | Facebook | YouTube
$ido (F|G) is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2012, 05:12:PM   #7
rique
Senior Squad
 
rique's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2,153
rique will become famous soon enough
Quote:
Originally Posted by $ido (F|G) View Post
Textures can be exported for each part as .bmp and .dds.
I think you should also named the textures as the exported part.
Thanks, again for all your help. In the tutorial on converting fifa 10 stadiums to fifa 12, what exactly do you do to the textures in photoshop after you've saved the fifa 10 images? You then open photoshop and do smething to the saved .png or .bmp images. WHat is it that you do?
__________________
Melaine - Warrior Princess
100% Yaadie
rique is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2012, 06:25:PM   #8
$ido (F|G)
Senior Squad
 
$ido (F|G)'s Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: 盖尔森基兴
Posts: 1,452
$ido (F|G) has a little shameless behaviour in the past
Send a message via ICQ to $ido (F|G) Send a message via AIM to $ido (F|G) Send a message via MSN to $ido (F|G) Send a message via Yahoo to $ido (F|G)
no Iīd save it as .dds (mip 4) īcause the tool only support .dds
__________________
Legends may sleep, but the never die...
Twitter | Facebook | YouTube
$ido (F|G) is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2012, 07:12:PM   #9
rique
Senior Squad
 
rique's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2,153
rique will become famous soon enough
Quote:
Originally Posted by $ido (F|G) View Post
no Iīd save it as .dds (mip 4) īcause the tool only support .dds
Yes, but you edit them in some way. You click on them and do some sort of editing. I don't know how to use photoshop, so I have been struggling with converting Villa PArk. I also wanted to do some more FIFA 10 conversions to fifa 12 but like I said I know nothing about photoshop. If it is that you were only converting them to .dds files then I guess I'm even further along in my quest to release stadiums for fifa 12 then.
__________________
Melaine - Warrior Princess
100% Yaadie
rique is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2013, 03:24:PM   #10
ryan leonardo
Club Supporter
 
ryan leonardo's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 10
ryan leonardo is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by $ido (F|G) View Post
Well now Iīve a bit time to answer you well you must export the stadium part by part with the SW12 after this can you load all parts in Rhino* and than can you export it as .obj or .3ds now can you load it in Blender.
Letīs have fun
*Rhino is requite for stadium editing
hey how to edit cff in blender the scripts of Jor1980 doesnt work for me
ryan leonardo is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2013, 10:48:PM   #11
$ido (F|G)
Senior Squad
 
$ido (F|G)'s Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: 盖尔森基兴
Posts: 1,452
$ido (F|G) has a little shameless behaviour in the past
Send a message via ICQ to $ido (F|G) Send a message via AIM to $ido (F|G) Send a message via MSN to $ido (F|G) Send a message via Yahoo to $ido (F|G)
Quote:
Originally Posted by ryan leonardo View Post
hey how to edit cff in blender the scripts of Jor1980 doesnt work for me
`cause the script was created for Blender 2.4x with python
__________________
Legends may sleep, but the never die...
Twitter | Facebook | YouTube
$ido (F|G) is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 10:09:AM   #12
hale98
Club Supporter
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
hale98 is on a distinguished road
I don't know
Quote:
Originally Posted by rique View Post
Does anyone know how this is done?
The stadium is a EA stadium alreayd in
.rx3 format. How can I edit it in blender?
hale98 is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2014, 10:36:AM   #13
luojieh
Club Supporter
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 2
luojieh is on a distinguished road
hey how to edit cff in FIFA Coins kaufen blender the scripts of Jor1980 doesnt work for me
luojieh is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 04:23:PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
You Rated this Thread: