Soccer Gaming Forums
Registration is free! Calendar Find other members Frequently Asked Questions Rules User CP Tools Home


Go Back   Soccer Gaming Forums | FIFA Forums, FIFA Mods, Futball > FIFA Series > FIFA 14 Forum > FIFA 14 Support Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 3 votes, 5.00 average. Display Modes
Old 09-01-2014, 01:18:PM   #1
ME10SSI
Youth Team
 
ME10SSI's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Egypt-El Giza
Posts: 476
ME10SSI is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ME10SSI
Is There Any Way To Change Arena In FIFA 14

Is There Any Way To Change Arena In FIFA 14 ?
__________________

ME10SSI is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2014, 07:28:PM   #2
fifayoun
Youth Team
 
fifayoun's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: The Hague
Posts: 301
fifayoun is on a distinguished road
Hey, I showed it in FIFA 13 forum, it's the same in FIFA 14:

I tried to change the default arena with Camp Nou stadium and it worked!
Here a few pics:

Camp Nou as Arena:






To make this work, you'll need to pickup the stadium you want to use. In my case it's Camp Nou.
First go to the sceneassets/stadium folder and copy the stadium you want(in my case ID:6).
After copying the files rename them to stadium_665.rx3 and stadium_665_1_textures.rx3.
Regenerate the game and it'll be the arena.

You can also use the other arenas ingame, just copy the files and rename them.

If you want to remove this, just delete the stadium_665.rx3 and stadium_665_1_textures.rx3 files and regen.

Last edited by fifayoun; 20-01-2014 at 09:06:PM.
fifayoun is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2014, 08:13:PM   #3
ME10SSI
Youth Team
 
ME10SSI's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Egypt-El Giza
Posts: 476
ME10SSI is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ME10SSI
how can i export stadium , by Creation Master ??
__________________

ME10SSI is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2014, 08:32:PM   #4
fifayoun
Youth Team
 
fifayoun's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: The Hague
Posts: 301
fifayoun is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ME10SSI View Post
how can i export stadium , by Creation Master ??
Yes, extract textures and model from the stadium you want to use and rename them to festadium_665.
fifayoun is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2014, 09:20:PM   #5
ME10SSI
Youth Team
 
ME10SSI's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Egypt-El Giza
Posts: 476
ME10SSI is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ME10SSI
can u please tell me how can i export Stadium By Creation Master 14
__________________

ME10SSI is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2014, 11:51:AM   #6
Irriducibile
Reserve Team
 
Irriducibile's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Zürich
Posts: 525
Irriducibile is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ME10SSI View Post
can u please tell me how can i export Stadium By Creation Master 14
Quote:
Originally Posted by fifayoun View Post
Yes, extract textures and model from the stadium you want to use and rename them to festadium_665.
Indeed, how do you do that...?

The textures were easy because you can export them as an rx3 file, but what about the model? There's nothing else to be exported with the CM (only some png files...)
Irriducibile is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2014, 05:23:PM   #7
Mr.Rcm
Youth Team
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 129
Mr.Rcm is on a distinguished road
thanks a lot
__________________


<<sig. by aNubbiiS >>
Mr.Rcm is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2014, 01:13:AM   #8
Irriducibile
Reserve Team
 
Irriducibile's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Zürich
Posts: 525
Irriducibile is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Mr.Rcm View Post
thanks a lot
How did you extract the model?
Irriducibile is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2014, 02:28:PM   #9
fifayoun
Youth Team
 
fifayoun's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: The Hague
Posts: 301
fifayoun is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Irriducibile View Post
Indeed, how do you do that...?

The textures were easy because you can export them as an rx3 file, but what about the model? There's nothing else to be exported with the CM (only some png files...)
The best thing to do is clone the stadium you want to use, for example Camp Nou.
Then look at the cloned ID (for example the clone will be ID=0). Then look in the scenassets/stadium folder, and the model should be there.
After doing this rename the model to the correct name and then you can remove the cloned stadium from the db.
fifayoun is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2014, 02:45:PM   #10
Irriducibile
Reserve Team
 
Irriducibile's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Zürich
Posts: 525
Irriducibile is on a distinguished road
It's not working. I cloned the San Siro, renamed the files with the ID 0 to festadium_665.rx3 and festadium_665_1_textures.rx3, regenerated, and I've still got the standard training arena.
Irriducibile is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2014, 02:51:PM   #11
fifayoun
Youth Team
 
fifayoun's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: The Hague
Posts: 301
fifayoun is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Irriducibile View Post
It's not working. I cloned the San Siro, renamed the files with the ID 0 to festadium_665.rx3 and festadium_665_1_textures.rx3, regenerated, and I've still got the standard training arena.
My bad, in FIFA 13 it was festadium, but in FIFA 14 it's just stadium.
So just rename festadium to stadium.
fifayoun is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2014, 03:58:PM   #12
Irriducibile
Reserve Team
 
Irriducibile's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Zürich
Posts: 525
Irriducibile is on a distinguished road
Okay no problem, now it works:



Thank you
Irriducibile is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 07:46:PM   #13
SciRocco85
Youth Team
 
Join Date: May 2013
Posts: 375
SciRocco85 is on a distinguished road
Yo fifayoun, thanks for tutor. But my arena is dark just like irriducibile's. How to make it bright like ur camp nou arena screenshot?
SciRocco85 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





































All times are GMT +1. The time now is 05:44:PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
You Rated this Thread: