Soccer Gaming Forums
Registration is free! Calendar Find other members Frequently Asked Questions Rules User CP Tools Home


Go Back   Soccer Gaming Forums | FIFA Forums, FIFA Mods, Futball > FIFA Series > FIFA 13 Forum > FIFA 13 PC Editing Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 23 votes, 4.22 average. Display Modes
Old 28-09-2012, 03:40:AM   #27
root4rulez
Reserve Team
 
root4rulez's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 501
root4rulez is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to root4rulez
Quote:
Originally Posted by pao4ever View Post
last year we created the Greek Superleague without the use of CM at all. and though we imported EVERYTHING. from kit logos to minifaces, boots, gloves and anything related to graphic elements...
Friend, can you make tutorial how to create league without cm please thanks in advance
root4rulez is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2012, 08:27:AM   #28
fifaCCitiu.com
Senior Squad
 
Join Date: Mar 2003
Location: Lecce,Italy
Posts: 1,659
fifaCCitiu.com will become famous soon enoughfifaCCitiu.com will become famous soon enough
Quote:
Originally Posted by thebaddie View Post
[EDIT] sorry compids is there i just missed it while extracting -.- [/EDIT]

yep, the problem is that my new league does not appear in tournaments mode, i'm doing it right so i think is something related to absence of compid

btw to be sure i'm doing it right here is the compdata:

Code:
compobj
1025,2,ITAL,NationName_27,70
...
1620,3,C33,TrophyName_Abbr15_33,1025
1621,4,S1,FCE_League_Stage,1620
1622,5,G1, ,1621

settings
1620,asset_id,33
1620,comp_type,LEAGUE
1620,match_matchimportance,17
1621,match_matchsituation,LEAGUE
1621,info_prize_money,20000
1621,info_prize_money_drop,5
1622,num_games,2
1622,info_slot_champ,1
1622,info_slot_promo,1

standings
1622,0
1622,1

schedule
1621,244,1,1,1,1600
1621,258,2,1,1,1600
the swap id trick is needed for carrier mode but in tournaments mode it have to appear even if is a new id
to add in tournament open you db and add the strings in "tourn_licensed" and "tourn_licensed_stages", the structure is very simple.
__________________
My SITE

Gameplayzer - Career Files - Gameplay - Super League Patch - Other projects

..::Fifamania.it staff member::..
fifaCCitiu.com is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2012, 05:06:PM   #29
ChuckÝnho
Senior Squad
 
ChuckÝnho's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,840
ChuckÝnho has a spectacular aura aboutChuckÝnho has a spectacular aura about
To think back with FIFA 99 I was just happy to import kits even if I couldn't create my team - making sure not to offend the almight palette.
Now folk are getting disheartened because they can't play in Career mode with kits, logos and players with afros.
I suppose my frustration is that I could quite happily create teams in leagues with cups and the like from FIFA 2006 until FIFA 11 - then it has gone pearshaped.
Is this simply a war of one-up-manship between EA and the modders. Some collaboration might do the trick - then again they have licences to uphold.
I don't claim to be an expert on such things, but based on expereinces with FIFA 12 would if be too difficult to make a "lazy" dlc editing tool? I'm sure it is on reflection.

I can understand entirely why Rinaldo may have retired, but this modding caper seems to be taking a toll.
__________________
Ď cho meallt is a tha an saoghal .
ChuckÝnho is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2012, 05:14:PM   #30
regularcat
Manager
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 12,689
regularcat is a jewel in the roughregularcat is a jewel in the roughregularcat is a jewel in the rough
Quote:
Originally Posted by ChuckÝnho View Post
would if be too difficult to make a "lazy" dlc editing tool?
yes it would because not everything you create has the same settings, structure, etc.

creating the tool would be easy for a programmer if they had someone who knew the texts (jschuck, myself) helped them understand the texts.

what might work for one may not work for another & the game is never guaranteed to be sturdy after one adds something new.

there is no way to know whether the game will maintain function until what you create is added & you test.

if you have a high failure rate then time spent on the tool is a waste.

i say no tool just edit the texts as needed & test, if it works great, if not time wasted.
regularcat is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2012, 04:37:PM   #31
thebaddie
Fifa Baddie
 
thebaddie's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 334
thebaddie will become famous soon enough
Quote:
Originally Posted by fifaCCitiu.com View Post
to add in tournament open you db and add the strings in "tourn_licensed" and "tourn_licensed_stages", the structure is very simple.
not working too

[EDIT]
ok, it was an error in task.txt, now new tournament appear but it crashs while loading
[/EDIT]

Last edited by thebaddie; 29-09-2012 at 07:54:PM.
thebaddie is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2012, 11:10:PM   #32
jschuck12001
Senior Squad
 
jschuck12001's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tampa, Florida
Posts: 2,459
jschuck12001 is just really nicejschuck12001 is just really nicejschuck12001 is just really nicejschuck12001 is just really nicejschuck12001 is just really nice
I just got the game, I will test a few tournaments I made for 12 and see how they work.
jschuck12001 is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2012, 11:12:PM   #33
jschuck12001
Senior Squad
 
jschuck12001's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tampa, Florida
Posts: 2,459
jschuck12001 is just really nicejschuck12001 is just really nicejschuck12001 is just really nicejschuck12001 is just really nicejschuck12001 is just really nice
Quote:
Originally Posted by thebaddie View Post
not working too

[EDIT]
ok, it was an error in task.txt, now new tournament appear but it crashs while loading
[/EDIT]
You have to create the tournament on all of the compdata tables in the dlc folder.
jschuck12001 is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2012, 11:13:PM   #34
regularcat
Manager
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 12,689
regularcat is a jewel in the roughregularcat is a jewel in the roughregularcat is a jewel in the rough
Quote:
Originally Posted by jschuck12001 View Post
I just got the game, I will test a few tournaments I made for 12 and see how they work.
just test a simple league structure, quick, easy & cant be messed up.
regularcat is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2012, 11:15:PM   #35
jschuck12001
Senior Squad
 
jschuck12001's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tampa, Florida
Posts: 2,459
jschuck12001 is just really nicejschuck12001 is just really nicejschuck12001 is just really nicejschuck12001 is just really nicejschuck12001 is just really nice
Quote:
Originally Posted by ChuckÝnho View Post
To think back with FIFA 99 I was just happy to import kits even if I couldn't create my team - making sure not to offend the almight palette.
Now folk are getting disheartened because they can't play in Career mode with kits, logos and players with afros.
I suppose my frustration is that I could quite happily create teams in leagues with cups and the like from FIFA 2006 until FIFA 11 - then it has gone pearshaped.
Is this simply a war of one-up-manship between EA and the modders. Some collaboration might do the trick - then again they have licences to uphold.
I don't claim to be an expert on such things, but based on expereinces with FIFA 12 would if be too difficult to make a "lazy" dlc editing tool? I'm sure it is on reflection.

I can understand entirely why Rinaldo may have retired, but this modding caper seems to be taking a toll.
Chuck its good to see you back, lets get that Scottish league patch finished
jschuck12001 is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2012, 11:20:PM   #36
regularcat
Manager
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 12,689
regularcat is a jewel in the roughregularcat is a jewel in the roughregularcat is a jewel in the rough
Quote:
Originally Posted by jschuck12001 View Post
Chuck its good to see you back, lets get that Scottish league patch finished
whats it feel like to kick a dead horse, i always wondered myself.
regularcat is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2012, 12:03:AM   #37
jschuck12001
Senior Squad
 
jschuck12001's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tampa, Florida
Posts: 2,459
jschuck12001 is just really nicejschuck12001 is just really nicejschuck12001 is just really nicejschuck12001 is just really nicejschuck12001 is just really nice
Quote:
Originally Posted by regularcat View Post
whats it feel like to kick a dead horse, i always wondered myself.
LOL, that patch was just marinating like a t bone.
jschuck12001 is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2012, 01:59:AM   #38
jschuck12001
Senior Squad
 
jschuck12001's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tampa, Florida
Posts: 2,459
jschuck12001 is just really nicejschuck12001 is just really nicejschuck12001 is just really nicejschuck12001 is just really nicejschuck12001 is just really nice
Alright so there is no Gold Cup(Yes I know most of you are crying) so Mex and USA get auto bid to the Copa America along with the 10 South American teams which is somewhat realistic because 2 CONCACAF teams have played in the last 2 Copa Americas although I can play with that so other teams can get in from maybe CAF or AFC also. I think there is room for improvement on the International side as the AFC, CAF, and CONCACAF Continental tournaments have only a few teams and aren't very realistic. I definitely think its a go but it all hinges on how the FCE tables in the db affect the tournaments. I will start by trying to add a full Gold Cup to manager mode, if anyone has the CONCACAF teams in a db and is willing to let me use them then please pm me and I will convert them to 13 and try the tourney. If it works we should be able to expand the other Confederations to be exact or at least very close.

Last edited by jschuck12001; 30-09-2012 at 02:06:AM.
jschuck12001 is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2012, 12:07:PM   #39
thebaddie
Fifa Baddie
 
thebaddie's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 334
thebaddie will become famous soon enough
Quote:
Originally Posted by jschuck12001 View Post
You have to create the tournament on all of the compdata tables in the dlc folder.
yep i know this
i edited the compdata as i was doing in fifa12

added row to db too but it still crashes
thebaddie is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





































All times are GMT +1. The time now is 04:35:PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
You Rated this Thread: