This site is sponsored by Southfield Carpet Cleaners located in Southfied Michigan. If you're looking for the best carpet cleaning SouthField, MI be sure to check them out. They offer full service carpet cleaning as well as upholstery cleaning at great prices.
Soccer Gaming Forums
Registration is free! Calendar Find other members Frequently Asked Questions Rules User CP Tools Home


Go Back   Soccer Gaming Forums | FIFA Forums, FIFA Mods, Futball > FIFA Series > FIFA 13 Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 09-11-2014, 02:38:PM   #1
ChaitS
Club Supporter
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 5
ChaitS is on a distinguished road
FIFA 13 BUG: Players automatically switches positions even formation remains same.

Since I began playing the game this never ended. -_- While playing as home side against AI/cpu, the opponents'(or the cpu team) players exchange their positions whenever the first or second substitution happens from their side, almost in my each home game even the formation remains same. Play an exhibition match or play in career mode this just keep happening.:3 Suppose the opponent are starting with the formation 4-4-1-1 given below -

------------------ striker ---------------------
---------------- c.forward --------------------
---left m.--center m.---center m.--right m.---
--left b.----center b.----center b.--right b.----
----------------------gk---------------------------

and once the substitution is made, players would exchange the positions with the same formation 4-4-1-1 like(not exactly but similar as) below.. It doesn't make the same switches every time but the players definitely switch their positions and starts playing in wrong chain(defender to midfield or midfielder to attack, etc). Plus it happens with the every formation the opponent starts with, isn't just the case with 4-4-1-1, its just an example.

------------------ striker ---------------------
---------------- left m. --------------------
---c.forward--left b.---center m.--right m.---
--center m.----center b.----right b.--center b.----
----------------------gk---------------------------
(colors for switched players: back-green, mid-red, forward-navy)

Whenever I can feel a tough match or even whenever I'm leading, I could easily turn the result in last 20-30 minutes in my favor or I could add 2-3 more goals.

Please help to fix it.

Last edited by ChaitS; 09-11-2014 at 02:47:PM.
ChaitS is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2014, 04:37:PM   #2
bangus
Starting XI
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 4,405
bangus is just really nicebangus is just really nicebangus is just really nicebangus is just really nicebangus is just really nice
You can't say it's a FIFA 13 bug if you're using an edited db. It could be the db that's the problem, moddingway db for example is a fucking mess and full of issues.

And yesterday on TV I watched Man United sub in players and move Carrick, who started as MF, back into the LB position. So who is to say any of this is even wrong? Teams do this stuff all the time.

Also, the CPU moving a few players around isn't the reason you score 2-3 goals. Ratings and player positioning in FIFA means dick all, you can easily play a MF at CB and he'll do fine. If you're easily winning games by 2-3 goals, problem is you need to increase the difficulty.

The CPU will put players in positions that have specific ratings relative to that position, based on whatever formula EA programmed in the career mode files. You could look in there, I've seen career files with values that appear to determine sub priority and selection.

Last edited by bangus; 09-11-2014 at 04:43:PM.
bangus is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2014, 05:34:PM   #3
ChaitS
Club Supporter
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 5
ChaitS is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by bangus View Post
You can't say it's a FIFA 13 bug if you're using an edited db. It could be the db that's the problem, moddingway db for example is a fucking mess and full of issues.
No I haven't installed any mods yet.

Quote:
Originally Posted by bangus View Post
And yesterday on TV I watched Man United sub in players and move Carrick, who started as MF, back into the LB position. So who is to say any of this is even wrong? Teams do this stuff all the time.

Also, the CPU moving a few players around isn't the reason you score 2-3 goals. Ratings and player positioning in FIFA means dick all, you can easily play a MF at CB and he'll do fine. If you're easily winning games by 2-3 goals, problem is you need to increase the difficulty.

The CPU will put players in positions that have specific ratings relative to that position, based on whatever formula EA programmed in the career mode files. You could look in there, I've seen career files with values that appear to determine sub priority and selection.
Btw I can't agree with all the points you said, because this has been the case for the match I'm playing as home side only. It never happened when AI is playing as home. Plus I've played nearly 1000-1500() matches in FIFA equally shared at home and away(might be differed by some distance though) and I hardly miss to check out post match player ratings and stats. I still see it as a bug anyway. If anyone else facing this and has came over, share how. Help would be appreciated.
ChaitS is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2014, 06:11:PM   #4
bangus
Starting XI
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 4,405
bangus is just really nicebangus is just really nicebangus is just really nicebangus is just really nicebangus is just really nice
Quote:
Originally Posted by ChaitS View Post
I still see it as a bug anyway. If anyone else facing this and has came over, share how. Help would be appreciated.
I spent several minutes typing out an answer, explaining why this isn't a bug and how to fix it via the career player sub values. And what's your reply? "It's a bug, can someone help me?!" Well I just helped you. Just great bud, thanks for wasting my time.

Last edited by bangus; 09-11-2014 at 06:23:PM.
bangus is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2014, 07:30:AM   #5
ChaitS
Club Supporter
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 5
ChaitS is on a distinguished road
okk okk! that''s good. well i accept that it ain't a bug, but there might be something to stop that happening?
ChaitS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 11:56:PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.